Intrebari Frecvente
in cadrul sectiunii Spatiul Tau

Aici gasiti raspunsurile celor mai frecvente intrebari pe care le puteti avea la adresa serviciului de Design Interior. Daca aveti insa o intrebare al carui raspuns nu se gaseste in lista afisata, nu ezitati sa ne scrieti un mail – rubrica Contact – si veti primi raspunsul in maxim 24 de ore.  • De ce noi ?
De ce noi ?

1. De ce avantaje beneficiez daca angajez un designer de interior in loc sa ma ocup eu singur de amenajare ?


Mai putin stres, nervi, mai multa organizare si eficienta, o amenajare echilibrata tratata in ansamblu unitar din toate punctele de vedere :


Functional

Proiectul va urma o organigrama stabilita de echipa noastra.


Estetic

Experienta si flerul unui designer isi vor spune cuvantul.


Financiar

Orice proiect are un management propriu al bugetului.


2. De ce sa platesc un designer daca am un buget mic si nu-mi permit aceasta cheltuiala ?

Tocmai pentru ca bugetul este mic nu iti poti permite sa lucrezi singur intr-un domeniu pe care nu il stapanesti. Gestionarea unui buget limitat este ceva mai complicata si necesitatea unui specialist devine aproape vitala pentru o maxima eficienta. Bugetul limitat nu iti permite sa gresesti sau sa inveti o meserie noua – cea de designer de interior.
  • Proiectul Tau
Proiectul Tau

3. Cum pot face ca un spatiu mic sa arate totusi incapator si sa nu ma simt sufocat ?


Pentru a da volum unui spatiu restrans, se urmaresc 3 criterii fundamentale :

Culori calde

Nuante luminoase, pasteluri, astfel incat sa se creeze o senzatie de spatialitate, de deschidere vizuala.


Mobilier ergonomic

Piese de mobilier de dimensiuni reduse, ergonomice.


Iluminare buna

O buna iluminare – naturala sau artificiala – a spatiului.


4. Nu ma pot hotari la o directie de amenajare… ce trebuie sa fac?

Prima regula pentru a putea lua o decizie corecta este sa stim ce ne dorim cu exactitate. Ca sa stii ce vrei cu adevarat e de ajuns sa afli ce iti place, ce preferinte si nevoi ai. Fara o minima introspectie nu ai cum sa identifici directia reala a amenajarii. Pentru acest lucru este nevoie sa stai de vorba cu un designer de interior ale carui experienta si cunostinte te vor ajuta sa-ti formezi o imagine de ansamblu asupra stilurilor de design, prezentandu-ti totodata informatii si imagini care te vor ghida spre directia de amenajare dorita de tine.

5. Cum sa ma decid intre parchet si placare ceramica in living ? Ce avantaje si dezavantaje sunt ?

Trebuie avut in vedere ca ambele au atat avantaje, cat si dezavantaje.
Parchetul este o pardoseala mai calda decat ceramica, dar trebuie intretinut cu mai multa grija decat aceasta, mai ales in ceea ce priveste umiditatea (inundatiile de exemplu). Pretul montajului la parchet este aproximativ jumatate din pretul montajului pentru gresie (in cazul placarilor cu piatra naturala, deja preturile sunt mai mari decat in cazul gresiei), iar straturile suport sunt mult mai ieftine in cazul parchetului. Referitor la montaj, parchetul se monteaza mai repede si mai curat decat placarile reci.
Dincolo insa de aceste aspecte tehnice, conteaza foarte mult si ambietul pe crea doresti sa-l obtii, astfel incat uneori alegerea poate pleca si de la considerente pur estetice, fara a le ignora pe cele tehnice sau financiare.

6. Tapet sau var lavabil ? Var lavabil simplu sau var decorativ de interior ?

Aceasta alegere se poate face in functie de bugetul pe care il poti aloca pe aceasta sectiune a amenajarii (varul lavabil este mai ieftin decat tapetul sau varul decorativ de interior atat ca material, cat si ca manopera) sau in functie de stilul de design ales pentru amenajare (pentru interioarele mai rustice este de preferat varul atat lavabil, cat si decorativ, pentru amenajarile clasicetapetul da o nota de eleganta si finete, iar pentru stilurile moderne toate cele trei optiuni de finisare a peretilor pot fi folosite, tinand cont insa de amenajare in ansamblul ei).

7. Bucatarie inchisa sau bucatarie comuna cu livingul ?

Aceasta alegere se face in functie de stilul de viata al fiecaruia – cat de mult este folosita bucataria, cat de des vin prieteni in vizita etc. Daca detii o familie numeroasa, care mananca in fiecare zi toate mesele acasa, atunci clar bucataria este de preferat sa fie inchisa, pentru a nu raspandi miros de mancare in toata casa.
Daca esti celibatar sau intr un cuplu pentru care singura masa luata acasa este micul dejun, fara gatire la cald, atunci bucataria poate face parte integranta din living, conferind un ambient mai prietenos si posibilitatea de a desfasura toate activitatile intr-un spatiu comun, aerisit si confortabil.

8. Mi-e frica sa ma apuc de renovarea apartamentului pentru ca nu stiu cat m-ar costa si nici cum sa estimez corect. Cum pot face niste calcule realiste?

Intr-o amenajare sunt cateva grupe mari de lucrari: instalatiile electrice, instalatiile sanitare si cele termice, ferestrele, usile interioare si usa de la intrare, reparatiile zidariei, finisajele peretilor, finisajul pardoselilor,  apoi zona de baie, zona bucatariei, livingul, dormitoarele (mobilare, corpuri de iluminat, draperii, covoare, decoratiuni). Ordinea in care se executa lucrarile este cea a importantei lor din punct de vedere functional si locativ, abia pe ultimul loc venind partea estetica a amenajarii.


9. Designerul poate lucra si cu mobila deja existenta ?

Bineinteles ca da – in masura in care se va potrivi stilului de amenajare dorit, cat si in functie de starea de functionare si aspectul estetic ala celor piese de mobilier.


10. Produsele din lista de shopping le cumpar pe cont propriu sau prin Designul Tau ?

Cumparaturile se vor face pe cont propriu pentru a avea apoi facturile pe numele tau, cu certificate de garantie si toate documentatia aferenta.

  • Comunicarea
Comunicarea

11. Cum comunic cu Designerul meu ?


Comunicarea intre noi si client este un aspect important pe care punem accentul. Suntem oricand alaturi de tine pe parcursul proiectului, prin schimburi de mail, telefon, intalniri directe, in functie de tipul de serviciu optat.


12. Pot sa cer modificari dupa predarea proiectului final ?

Oricand se vor putea face modificari consistente la proiectul deja predat – bineintels, cu costuri suplimentare de reproiectare, in functie de volumul de munca investit.

13. Trebuie sa va trimit dimensiunile spatiului meu, cat si poze ? In ce format ?

In cazul serviciului de design sablon designerul iti va solicita fotografii ale spatiului de amenajat. Sunt acceptate si fotografiile facute cu telefonul mobil, atat timp cat sunt respectate specificatiile designerului in ceea ce priveste fotografierea tuturor detaliilor cerute si a unghiurilor solicitate.
  • Aspectul Financiar
Aspectul Financiar

14. Cat de scump este un designer de interior ?


Daca ai putea estima toate greselile pe care le-ai face fara un designer de interior, toate cheltuielile pentru repararea acestor greseli, cat si cheltuielile suplimentare pe care nu ti le-ai putut imagina la inceput, atunci ai realiza cat te-ar costa sa nu apelezi la un specialist. Intelegand aceste aspecte, un designer nu mai este vazut ca un „moft”, ci ca un instrument vital in cadrul unui proces de amenajare interioara – o investitie si nu o cheltuiala.


15. Designerul se va limita la bugetul stabilit initial ?

Acesta este motivul pentru care este recomandat sa se apeleze la serviciile unui designer de interior – pentru a avea un proiect clar, definitiv, cu un necesar cat mai exact de materiale, o lista completa de piese de mobilier, corpuri de iluminat, electrocasnice si decoratiuni, in selectarea lor respectandu-se anumite criterii prestabilite, atat din punct de vedere functional, estetic, cat si financiar.

16. Unde ar trebui sa fac economie: la materiale sau la manopera ?

Niciodata nu trebuie sa se faca economie la manopera – te va costa cu siguranta mai mult la final. Nu trebuie angajate cele mai scumpe echipe, dar nici cele mai ieftine. O executie de slaba calitate va compromite si materialele folosite, astfel incat pierderea ta va fi dubla.
  • Timpul si Plata
Timpul si Plata

17. Cat poate dura un proiect de Design Sablon ? Dar unul de Design Personalizat ?


La modul general, proiectul de Design Sablon poate dura in jur de doua saptamani, iar cel de Design Personalizat aproximativ o luna, o luna si jumatate, aceste termene putand fi mai mari sau mai mici in functie de gradul de complexitate al proiectului si de volumul de proiecte deja existente in lucru.


18. Ce modalitati de plata aveti ?

Plata se poate face prin transfer bancar.

  • Termeni si Conditii
Termeni si Conditii

19. Ce date cu caracter persoanal colecteaza Designul Tau?


Prin Date cu caracter personal intelegem cele definite la art. 3 alin. a) din Legea nr. 677/2001 – orice informatie referitoare la o persoana fizica identificata sau identificabila; o persoana identificabila este acea persoana care poate fi identificata, direct sau indirect, in mod particular prin referire la un numar de identificare ori la unul sau mai multi factori specifici identitatii sale fizice, fiziologice, psihice, economice, culturale sau sociale. Prin intermediul acestor informatii, Designul Tau, va poate contacta online sau offline si numai daca dvs. v-ati dat acordul (daca ni le oferiti cu buna stiinta in unul din formularele online, participati la tombole si concursuri, ne solicitati intrebari pe adresa de contact). In masura in care doriti sa achizitionati serviciile noastre, pentru a putea executa contractul, va putem solicita informatii personale ce pot include: numele si prenumele dvs., adresa de e-mail, adresa de domiciliu, numarul de telefon, codul numeric personal.

Conform cerintelor Legii nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, modificata si completata si ale Legii 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal si protectia vietii private in sectorul comunicatiilor electronice, DESIGNUL TAU are obligatia de a administra in conditii de siguranta si numai pentru scopurile specificate, datele personale pe care ni le furnizati despre dumneavoastra, un membru al familiei dumneavoastra ori o alta persoana.


20. In ce scop sunt utilizate datele cu caracter personal?

Scopul colectarii este incheierea contractelor de servicii si numai cu acordul dvs., prin abonarea la Newsletter-ul DESIGNUL TAU,  transmiterea informatiilor despre pachetele, serviciile si evenimentele noastre. In cazul achizitionarii de produse sau servicii Designul Tau, informatiile solicitate sunt obligatorii pentru incheierea si executarea contractelor.


21. Care sunt drepturile dvs. privire la prelucrarea datelor cu caracter personal?

Conform Legii nr. 677/2001, beneficiati de dreptul de acces, interventie asupra datelor, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale si dreptul de a adresa justitiei. Totodata, aveti dreptul sa va opuneti prelucrarii datelor personale care va privesc si sa solicitati stergerea lor. Pentru exercitarea acestor drepturi, va puteti adresa cu o cerere scrisa, datata si semnata la adresa de email contact@designultau.com.